اکثر افرادی که قصد مهاجرت دارند، سعی میکنند در جستجوی سریعترین، مفیدترین و بهصرفهترین روش برای مهاجرت باشند تا بتوانند هرچه زودتر، به هدف خود که پیشرفت از نظر مالی، تحصیلی و آکادمیکی و همچنین کسبوکاری است دست یابند. مهاجرت پروسهای زمانبر و همچنین هزینهبر است و نمیتوان انتظار داشت که چنین پروسه تأثیرگذاری بر زندگی آدمی، پروسهای ساده و دشوار باشد. مهاجرت میتواند یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین تصمیمات زندگی هر فرد باشد. البته ناگفته نماند که چنین پروسه زمانبری اگر هدف و اولویتی پشتش باشد میتواند به یکی از بهترین تصمیمات زندگی هر فرد مبدل شود.
تعیین هدف برای مهاجرت
فرض کنید بدون اینکه گرسنه باشید وارد رستورانی شوید، آیا آنگاه میتوانید از غذایی که سفارش میدهید به طور تماموکمال لذت ببرید؟ یا فردی را تصور کنید که تصمیم به ورزش میگیرد اما دقیقاً نمیداند برای لاغری و کاهش وزن ورزش میکند یا عضلهسازی. پروسه مهاجرت هم دقیقاً با این موارد شباهت دارد. مشخصاً تا هنگامی که هدف مشخصی از مهاجرت خود مشخص نکنید نمیتوانید از خصوصیات مثبت امر مهاجرت بهرهمند شوید. تا وقتی به ندانید به چه دلیلی کاری را انجام میدهید نمیتوانید بهدرستی در انجام آن کار موفق شوید. برای تعیین هدف مهاجرت، ابتدا باید شخصیت و شرایط زندگی شخصی خود را بهخوبی بشناسید و با اولویتبندی و همچنین تحقیق راجع به راه و روشهای مهاجرت، بتوانید بهترین هدف را انتخاب کنید.
اولویتبندی
برای اینکه در عمل اولویتبندی قبل از مهاجرت موفق شوید، باید چند فاکتور کلیدی را در نظر بگیرید از جمله شرایط مالی، شرایط روحی – روانی و شرایط خانوادگی.
شرایط مالی: باید بدانید که آیا میتواند از پس هزینههای مهاجرت و اقامت به کشوری برمیایید یا خیر و اگر ندارید، توانایی کارکردن در کشور مدنظر را دارید و کسب درآمد از آن کشور امری ساده است؟ هرچند که به شما پیشنهاد میشود اگر از نظر شرایط مالی نمیتوانید از پس مخارج مهاجرت بربیایید، برای مهاجرت کسبوکاری به کشور مدنظر خود اپلای کنید.
شرایط روحی – روانی: باید شرایط روحی خود را بسنجید و بدانید که آیا میتوانید در کشوری دور از خانواده، دوستان و نزدیکان خود به زندگی بپردازید؟ برخی افراد وابستگی زیادی به خانواده، اقوام و دوستان و نزدیکان خود دارند و نمیتوانند خود را بدون آنها خوشحال و راضی تصور کنند و به همین دلیل شاید مهاجرت گزینه خوبی برای این افراد نباشد.
مقاطع تحصیلی در کشور بلژیک
بلژیک باتوجهبه مدارس و دانشگاههای پیشرفتهای که دارد همواره جزو پرطرفدارترین و مناسبترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی بوده و این مسئله موجب شده سالانه افراد زیادی به مهاجرت و اپلای تحصیلی این کشور اقدام کنند. کمتر کشوری میتواند مانند بلژیک از پیشرفتهترین و بهروزترین متدهای تدریس در مدارس استفاده کند. اپلای برای تمامی مقاطع موجود در مدارس از جمله ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان و مقاطع تحصیلی موجود در دانشگاهها از جمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در کشور بلژیک امری منطقی و امکانپذیر است اما اگر برای تحصیل در مقاطع دانشگاهی این کشور اقدام کنید، قطعاً تصمیم درستتری را گرفتهاید؛ البته اینکه برای تحصیل در مدارس یا دانشگاه اپلای کنید، کاملاً به شرایط شخصی شما بستگی دارد و نمیتوان به طور دقیق مشخص کرد که کدام روش و کدام طریقه برای شما مناسبتر است اما اکثر افرادی که برای مهاجرت تحصیلی اقدام میکنند، قصد دارند در دانشگاههای بینالمللی به دلیل مدرک معتبری که به دانشجویانش ارائه میدهد و همچنین کارآمد داشتن مدرکی که اخذ میکنید، اقدام به تحصیل کنند. تحصیل در دانشگاههای بینالمللی بلژیک باعث میشود که فرصتهای کاری بسیار زیادی برای دانشجو ایجاد شود و تجربههایی کسب کند که قطعاً اگر در کشور خود تحصیل میکرد، نمیتوانست تا این حد شاهد پیشرفت خود از همه نظر باشد.
نحوه اپلای کردن برای کشور بلژیک
برای اقدام اپلای به کشور بلژیک قبل از هر مسئلهای باید به فراگیری زبان بلژیکی که زبان رسمی این کشور است اقدام کنید. تمام مقاطع تحصیلی در این کشور به زبان بلژیکی تدریس میشوند پس در صورت بلد نبودن زبان بلژیکی مهاجرت به چنین کشوری امری شدنی نیست.
برای ثبت درخواست اپلای به این کشور ملزم به ارسال مدارک هویتی و تحصیلی خوب به سفارت مربوط به این کشور هستید. سعی کنید از ریز نمرات و معدل بالایی برخوردار باشید و بعد برای اپلای به این کشور اقدام کنید زیرا سالانه تعداد پرونده درخواست اپلای برای این کشور زیادتر میشود و به همین دلیل انتظارات این کشور از کسانی که قصد مهاجرت تحصیلی به آنجا را دارد کمی نسبت به قبل بالاتر رفته است و دیگر نمیتوان با معدل و ریز نمرات پایین به این کشور مهاجرت کرد.
جمعبندی
مهاجرت تحصیلی به کشور بلژیک پوئنهای مثبت زیادی دارد که میتوان از آنها به پیشرفته و مدرن بودن مراکز تحصیلی، معتبر بودن مدارک تحصیلی، پر رفاه بودن و سطح بالای کیفیت زندگی و مقرونبهصرفه بودن تحصیل اشاره کرد و در کل کشوری نیست که بتوان نکات مثبتی که دارد را نادیده یا دستکم گرفت. اگر مهاجرت به هر کشوری برنامهریزی شده باشد و هدفمند باشد آنگاه بدون شک پوئنهای مثبت بیشماری از آن مهاجرت نصیب متقاضی میشود