سالانه افراد زیادی از سراسر جهان به دلایل و اهداف مختلفی به کشوری دیگر مهاجرت میکنند. این اهداف دارای طیف گستردهای از جمله تحصیلی، کسبوکاری، اقامتی، توریستی، سرمایهگذاری، ازدواج و… هستند که هرکدام بنا بر اهداف و اولویتهایی که هرشخص برای خود پایهگذاری میکند میتوانند گزینههای مناسبی باشند.
مسئلهای که روش و طریقه مهاجرت هر فرد را از دیگری جدا میسازد، هدف اوست؛برای مثال فردی که نیاز به درآمدزایی دارد بهتر است از روش کسبوکاری یا سرمایهگذاری اقدام به اپلای و مهاجرت کند یا کسی که در جستجوی تحصیلات و ارتقای سطح آکادمیک خود است باید به طریقه مهاجرت تحصیلی برای اپلای به کشور موردنظرش اقدام کند. همانطور که هر گُلی بویی دارد، هر کشوری نیز خصوصیات و پوئنهای مثبت و منفی خود را داراست و بهطورقطع نمیتوان به هیچکدام از این کشورها نسبت به سایر کشورها برتری داد. متقاضی باید قبل از تصمیم به مهاجرت، ابتدا هدف خود را مشخص کنید و در وهله بعدی، باید راجعبه تمامی کشورهای موجود در اروپا تحقیق کند تا متوجه شود که دقیقاً کدامیک از کشورها برای دستیابی او به هدفش مناسبتر است.
بدون تعیین کردن هدف و تحقیق راجع به کشور موردنظر، پیمودن مسیر پروسه مهاجرت تبدیل به امری بسیار دشوار یا حتی غیرممکن میشود و درست مانند مسائلِ دیگر، اگر مقصدی را برای خود مشخص نکنید، قطعاً در مسیر گمراه خواهید شد پس ماقبل اقدام به مهاجرت، ملزم به انتخاب هدف هستید.
شرایط مهاجرت
نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، درنظرگرفتن شرایط موجود در زندگی شخصیتان است. برای مثال اگر فردی هستید که از طریق خانواده مورد حمایت قرار میگیرید و از نظر مالی با چالشهای زیادی روبرو نیستید و همچنین زمان و انگیزه زیادی را برای یادگیری دارید، آنگاه میتواند به مهاجرت تحصیلی اقدام کنید اما اگر فردی هستید که زمان زیادی را صرف یادگیری کرده و از نظر مالی هم نیاز به کسب درآمد دارید آنگاه بهتر است از روش کسبوکاری به کشور موردنظر مهاجرت کنید.
هدف و شرایط شما از مهاجرت حتی میتواند بر کشوری که برای مهاجرت انتخاب میکنید تأثیرگذار باشد. برای مثال، اگر قصد مهاجرت کسبوکاری را دارید، میتوانید به کشورهایی مهاجرت کنید که از نظر صنعتی و شرایط بازار کار، پیشرفتهتر باشد اما اگر قصد مهاجرت تحصیلی دارید، ملزم به جستجوی کشورهایی هستید که از نظر آکادمیک و کیفیت مراکز تحصیلی از سطح بالاتری برخوردار هستند. پس شرایط و جوانب زندگی شخصی شما بر تمام عوامل پروسه مهاجرت تأثیر زیادی میگذارد.
مقاطع تحصیلی در کشور هلند
مشخصاً تحصیل در کشور هلند درست مانند اکثر کشورهای اروپایی دیگر بهصورت استاندارد است؛ بدین معنا که کودکان شهروند این کشور ۶ سال را مشغول به تحصیل در مقطع ابتدایی در مدرسه میشوند، سپس ۳ سال را در مقطع راهنمایی و ۳ الی ۴ سال را در مقاطع دبیرستان و دورههای پیشدانشگاهی میگذرانند و در ادامه تحصیل وارد مقاطع دانشگاهی که اعم از کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا میشوند.
تحصیل در هیچکدام از این مقاطع تحصیلی به طور رایگان نیست اما دانشگاهها و مراکز تحصیلی مقرر در این کشور شهریه بسیار کمی را از دانشجویان و محصلان خود دریافت میکنند تاحدیکه هزینه تحصیل در این کشور تقریباً نیمه – رایگان محسوب میشود. درضمن دانشجویان مقیم هلند اجازه کارکردن همراه با تحصیل را دارند و میتوانند با کسب اجازه از دانشگاه خود و دولت کشور هلند مشغول به کار بین ۱۰ الی ۲۰ ساعت در هفته شوند و با درآمدی که کسب میکنند میتوانند بهراحتی از پس پرداخت شهریه دانشگاه و همچنین مخارج زندگی خود در آن کشور بربیایند.
نحوه اپلای کردن در کشور هلند
برای اپلای به کشور هلند باید مدارک هویتی و مدارک تحصیلی خود را اعم از ریز نمرات تحصیلی، انگیزه نامه تحصیلی، گواهی اشتغال به تحصیل و همچنین آخرین مدرک اخذ شده از تحصیل خود را همراه با مدارک مهاجرتی خود مانند پاسپورت را به یکی از سفارتهای مربوط به کشور هلند ارسال کنید و در انتظار پاسخگویی آنها باشید. به دلیل وجود درخواستهای زیاد برای اپلای به این کشور ممکن است جوابگویی سفارت کمی زمان ببرد اما به یاد داشته باشید که ارائه مدرک زبان همراه پرونده اپلای خود برای تحصیل در این کشور میتواند امتیاز بیشتری را برای پرونده شما ثبت کند و در نتیجه باعث میشود که شانس و احتمال بیشتری برای قبولی پرونده شما وجود داشته باشد. البته اگر شرایط طوری بود که فرصت یادگیری زبان هلندی که زبان رسمی هلند است را قبل از اقدام به مهاجرت نداشتید، بههیچوجه جای نگرانی وجود ندارد و میتوانید بعد از اینکه به این کشور مهاجرت کردید، در دورههای آموزش زبان که معمولاً ۶ ماه زمان میبرد ثبتنام کنید سپس مشغول به تحصیل در مقطع موردنظر خود شود.
جمعبندی
مهاجرت تحصیلی به کشور هلند به دلیل بهصرفه بودنش میتواند گزینه مناسبی برای متقاضیان باشد و همچنین قبولی پرونده اپلای شما در این کشور قطعاً سادهتر از قبولی اپلای در سایر کشورهای اروپایی از جمله آمریکا و انگلیس است اما همچنان از نظر سطح کیفیتی و آموزشی مراکز تحصیلی موجود در این کشور، دستکمی از کشور آمریکا یا انگلیس ندارد.